-

Nyhetsarkiv

Hoppa till huvudinnehåll
En person har skjutits på ett gym i Vasastan vid lunchtid idag.

Domen är ett hån anser Rasmus Dahlstedt, vän och ordförande för Fredrik D Anderssons minnesfond. På fredagen dömdes en 17-åring till sluten ungdomsvård i två år och 11 månader - hade han varit över 18 vid tiden för mordet hade straffvärdet uppgått till 18 år.

Källa: På fredagen dömdes en pojke, som var 16 år vid tidpunkten för mordet, till sluten ungdomsvård i två år och 11 månader. Hade han varit över 18 hade det samlade straffvärdet för brottsligheten uppgått till 18 år. – Detta är ett hån, säger Rasmus Dahlstedt, vän och ordförande för Fredrik D Anderssons minnesfond.

Skott mot lägenhet på Limhamn.

Enligt Expressen, som refererar Sydsvenskan, finns kopplingar mellan skjutningen mot lägenheten i Limhamn och en explosion på Rosengård som inträffade strax efter midnatt innevarande dygn. På båda adresserna bor personer med koppling till det nu nedlagda kriminella mc-gänget Satudarah, enligt tidningen.

Källa: expressen.se.

Skott mot lägenhet på Limhamn.

"Tre svåra våldsbrott begicks under natten mot lördagen i Malmö: En sprängning på Rosengård, en skjutning på Limhamn samt ett skadskjutning av en 21-åring. Två dåd riktades mot samma krets i gängmiljön, men polisen utreder samband mellan alla tre." (Sydsvenskan)

Skottskadad person på akuten i Malmö.

Den skottskadade vill inte medverka, han säger ingenting, enligt Sara Andersson, presstalesperson på polisen. Man utgår från att han blivit skjuten någonstans i Malmö men man vet inte var; inte heller om det finns någon koppling mellan nattens två händelser i Malmö.

Källa: aftonbladet.se.

Lägenhetsdörr beskjuten i Tingsryd.

""Den typen av våld som man ser i större städer har letat sig ut på landsorten, det är mycket oroväckande", säger polisens presstalesperson Robert Loeffel. Ingen har gripits efter skottlossningen som utreds som mordförsök och grovt vapenbrott." (Sveriges Radio)

15-årig pojke skjuten till döds vid Skogås centrum i södra Stockholm.

En 17-åring har i dag begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord på en 15-åring i Skogås den 28 januari.

Fem personer är sedan tidigare häktade i ärendet. Brottsrubriceringarna är mord, medhjälp till mord, underlåtenhet att avslöja brott och skyddande av brottsling. Alla är häktade på sannolika skäl.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B1451-23.

Källa: Åklagarmyndigheten.