Nyhetsarkiv

Hoppa till huvudinnehåll
Ung man skjuten till döds på Mälarhöjdens IP i Fruängen i södra Stockholm.

"Onsdagskvällens skjutning var den andra i området på kort tid. För två veckor sedan sköts en tonårspojke till döds i ett villaområde i Västertorp – knappt två kilometer från brottsplatsen i Mälarhöjdens IP." (tv4) / "I sociala medier florerar filmer som visar händelseförloppet kring dödsskjutningen. I en av dem syns hur en person ligger på marken samtidigt som det avlossas skott mot honom från både fram- och baksätet i en bil." (Aftonbladet)

En person skjuten till döds och en skottskadad i bostadsområde i Jordbro.

07:59 Den tekniska undersökningen på brottsplatsen är inte avslutad, avspärrningen har minskats men är inte borttagen.

Vid midnatt fick polisen samtal från Krogträppan, bostadsområde inom Haninge kommun, att en boende i ett radhus vaknat av glaskross. Ljudet visade sig komma från att ett fordon, en så kallad pick-up, var inkört i fasaden. Det hade även sprungit två män från fordonet och upp mot skogen.

Polisen sätter detta i samband med den skottlossning som skett i Jordbro. Personbilen är bortbärgad och ingår i utredningen. Ingen person i radhuset skadades när fordonet kördes in i fasaden.

Källa: polisen.se.

Lägenhet beskjuten på Kvarngärdet.

"Polisen i Uppsala bedömer att omkring 570 personer i staden befinner sig i gängkriminalitet. Av dessa är 130 under 18 år, säger Jale Poljarevius, underrättelsechef i polisregionen, till Upsala Nya Tidning.

– Den yngste vi har span på är 10 år." (omni) / "Efter skjutningen natten mot söndag mot en lägenhet i Uppsala har fyra personer anhållits för försök till mord.

Polisen tror sig genom gripandena ha stoppat ytterligare våldsdåd." (Expressen) / "I studentområdet på Kvarngärdet i centrala Uppsala är många oroliga efter nattens skjutning mot en lägenhet. Men inte alla.

– Här är det mycket säkrare att bo än i de flesta länder och städer, säger Nea Lasses som är uppvuxen i USA." (Sveriges Television)

Två män ihjälskjutna och ytterligare en man och en kvinna skadade efter misstänkt skottlossning på Mulligans Pub i centrala Sandviken.

"Sedan skottlossningen inträffade har Mulligans hållit stängt och dagarna efter har varit jobbiga.

– I dag börjar man fatta vad som har hänt och hur allvarligt det är. Man tänkte att det var långt bort, för det här drabbar inte en själv men nu är det plötsligt hemma hos en. Det går inte att beskriva, säger pubägaren." (Aftonbladet)

Kontakt