-

Skjutning: Helsingborg, fredag 6 oktober 2023

Gatuvy, brottsplats
Skjutning med personskador
Man i 30-årsåldern misstänks ha orsakat sig själv en skottskada. Personen inkom under lördagskvällen till akuten med misstänkta skottskador. Polis berordades till platsen för kontroll. Flera utredningsåtgärder har utförts, bland annat med hjälp av drönare och hundpatrull. Efter det inledande utredningsarbetet har uppgifter framkommit som gör att det inte kan uteslutas att mannen själv orsakat sig skottskadan. En anmälan om grovt vapenbrott har upprättats då mannen misstänks ha hanterat ett vapen utan tillstånd.
Bilden visar skjutningens ungefärliga plats (Ospecificerat, Helsingborg), baserat på vad som hittills är känt om händelsen.

Uppdateringar

Bild från länkad artikel
Uppdatering
2023-10-07 19:12
"Vi kan inte utesluta att han har gjort det själv. Vi har inte hittat någon brottsplats, säger Andreas Hulting", vakthavande polisbefäl.
Källa: aftonbladet.
Bild från länkad artikel
Uppdatering
2023-10-07 19:12
Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, har en skottskada i skinkan. Han är dock inte allvarligt skadad. För polisen har han uppgett att han stött ihop med maskerade män i en dunge utanför Olympia. Polisen är dock inte säkra på att den versionen stämmer.
Källa: aftonbladet.

Tid och plats

Ospecificerat, Helsingborgs kommun
.
9,3 procent av alla skjutningar utförs mellan klockan 23 och 24 på dygnet.

Skadade/avlidna

  1. 1

    Man, 30-årsåldern. Skadad.

2018-2023: Antal skjutningar i Helsingborgs kommun per månad

Matris: Antal skjutningar per månad i Helsingborg

Helsingborgs kommun: Övriga skjutningar i år

Hittills i år har 11 skjutningar ägt rum i Helsingborg. De senaste i år, utöver denna, skedde 2023-10-05 (Skottskadad man anträffad på Gustaf Adolfs torg) och 2023-09-30 (Larm om skottlossning i Västra Berga).

Karta med skjutningar markerade

Mer statistik, karta över var i Helsingborg skjutningarna ägt rum, diagram och förteckning över alla skjutningar i kommunen finns på översiktssidan för Helsingborg.

Skjutning, Helsingborg, fredag 6 oktober 2023: Externa referenser

  1. Man skjuten i skinkan – oklart av vem
    Aftonbladet, lör 7 okt 2023
  2. 06 oktober 23:17, Vapenlagen, Helsingborg
    Polisen, lör 7 okt 2023