Skjutning: Södertälje, lördag 4 februari 2023

Gatuvy, brottsplats
Utomhus Skjutning med personskador

Enligt uppgifter till LT ska en person ha blivit skjuten i Södertälje under lördagskvällen. Personen kan, enligt uppgifterna, ha träffats av en kula i ansiktet. Tre personer med gängkopplingar har anhållits misstänkta för mordförsök. Polisen vill inte bekräfta att en skjutning har ägt rum. Enligt LT har dock en förundersökning om mordförsök, vapenbrott och inbrottsstöld inletts. Den eventuellt skottskadade personen ska själv ha tagit sig till sjukhus, skadeläget är för närvarande oklart.

Bilden visar skjutningens ungefärliga plats (Åsbovägen, Södertälje), baserat på vad som hittills är känt om händelsen.

Uppdateringar

Bild från länkad artikel
Uppdatering
2023-02-06 20:13

Tre personer kopplade till den så kallade Ronnafalangen sitter anhållna misstänkta för mordförsök efter skjutningen den 4 februari.

Källa: LT.
Bild från länkad artikel
Uppdatering
2023-02-06 20:09

Enligt uppgifter till LT & Telgenytt har den person som skadades i Södertälje i lördags kväll skjutits i kinden. En 18-årig man fick lindriga skador och kunde lämna sjukhuset samma kväll. Polisen fann samma kväll en pistol som misstänks ha använts vid skjutningen.

Källa: Telgenytt.
Bild från länkad artikel
Uppdatering
2023-02-05 21:11

– Vi vet inte om det finns en koppling mellan inbrottet och personen som tog sig till sjukhuset senare på kvällen. Vi vet inte heller var skadorna kommer ifrån, men vi undersöker det. Den skadade personen vill inte prata med oss, säger Rebecca Landberg på polisen.

Källa: Telgenytt.
Bild från länkad artikel
Uppdatering
2023-02-05 21:09

– Vid sjutiden på lördagskvällen fick vi ett samtal om inbrott i Brunnsäng. I samband inbrottet ska smällar hört som tolkades som skottlossning och tre personer ska därefter setts lämna platsen, säger polisens presstalesperson, Rebecca Landberg, till Telgenytt.

Källa: Telgenytt.

Tid och plats

Åsbovägen, Södertälje kommun
.
6,7 procent av alla skjutningar utförs mellan klockan 19 och 20 på dygnet.

Skadade/avlidna

  1. 1

    Man, 18 år. Skadad.

2018-2023: Antal skjutningar i Södertälje kommun per månad

Matris: Antal skjutningar per månad i Södertälje

Södertälje kommun: Övriga skjutningar i år

Hittills i år har 3 skjutningar ägt rum i Södertälje. De senaste i år, utöver denna, skedde 2023-02-01 (Skottlossning mot lägenhet) och 2023-01-25 (Skott avlossade mot lägenhetsdörr i centrala Södertälje).

Karta med skjutningar markerade

Mer statistik, karta över var i Södertälje skjutningarna ägt rum, diagram och förteckning över alla skjutningar i kommunen finns på översiktssidan för Södertälje.

Skjutning, Södertälje, lördag 4 februari 2023: Externa referenser

  1. Tre personer gripna – Polisen utreder misstänkt mordförsök
    Övrigt, sön 5 feb 2023
  2. Misstänkt mordförsök i Södertälje
    Sveriges Television, sön 5 feb 2023
Kontakt