-

Nyhetsarkiv

Hoppa till huvudinnehåll
Två personer skjutna till döds och ytterligare två skadade vid skottlossning i Farsta.

Åklagaren har i dag väckt åtal mot fyra män i 20-årsåldern för delaktighet i skjutningen i Farsta centrum i juni förra året. Brottsrubriceringarna är bland annat mord i två fall, mordförsök i 17 fall, grovt vapenbrott, grovt hot mot tjänsteman och flera andra brott.

Den 10 juni öppnade en av de misstänkta eld med automatvapen utanför tunnelbanan vid Farsta centrum och sköt mot flera personer. En 15-årig pojke och en 43-årig man dödades av skotten och ytterligare fyra personer skadades.

Två personer greps samma dag som skjutningen och har varit frihetsberövade sedan dess. I augusti greps ytterligare två personer, misstänkta för inblandning i skjutningen.

– Jag menar att de har agerat med total hänsynslöshet. Med tanke på att skjutningen inträffade en sommareftermiddag på en plats där många människor var i rörelse fanns det en överhängande risk för att fler skulle ha dödats eller skadats, säger Angelica Runesson, senior åklagare och förundersökningsledare.

Huvudförhandlingen börjar den 17 april och beräknas pågå i cirka en månad.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 8993-23.

Källa: via.tt.

Flera skott avlossade mot radhus i Lindome.

Sedan 6 mars har 13 angrepp genomförts mot Z-falangen. Dåden misstänks vara en hämnd för dubbelmordet i Grimmered i februari. Då sköts två unga män – varav åtminstone den ene misstänks ha haft en koppling till T-falangen – till döds i en bil. (omni)

Flera skott avlossade mot radhus i Lindome.

Skotten mot villan i Lindome var den trettonde attacken mot samma kriminella nätverk, den så kallade Z-falangen, under exakt en månad.

På adressen är två killar med koppling till gänget folkbokförda – båda figurerar också på en lista som cirkulerar i den undre världen. (gp)