Göteborg, tisdag 8 november 2022
Sammanfattning

Man med misstänkta skottskador hittad i bil i Gårdsten. Mannen anträffades vid en parkeringsplats på Timjansgatan, och var då inte vid medvetande. Han fördes med ambulans till sjukhus men vid 11-tiden på förmiddagen meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

2022-11-08 UPPDATERING

Polisen arbetar fortsatt på plats i Gårdsten med att samla in iakttagelser och upplysningar. Kriminaltekniker är på väg till brottsplatsen.

Källa: Polisen

2022-11-08 UPPDATERING

Den skottskadade mannen har avlidit av sina skador. Han var allvarligt skadad när han fördes till sjukhus. Anhöriga är underrättade. Förundersökningen rubriceras nu som mord.

Källa: Polisen

2022-11-08 UPPDATERING

Avspärrningarna på fyndplatsen har nu hävts. Trygghetsskapande åtgärder med förhöjd närvaro av polis kommer att genomföras den närmaste tiden, skriver polisen på sin hemsida.

Källa: Polisen

2022-11-08 UPPDATERING

Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten är offret en man i 20-årsåldern, som har kopplingar till ett kriminellt nätverk i Angered.

Källa: Expressen

2022-11-08 UPPDATERING

I samband med att utredningen kring ovan händelse pågår så har polisen fått fram information om en person som ska ha varit synlig vid brottsplatsen strax efter kl 08:30. Denna person ska har befunnit sig i direkt anslutning till brottsplatsen och färdats på en cykel. Personen ska ha varit mörk klädd. Polisen vill nu komma i kontakt med denna person alternativt få in ytterligare uppgifter kring vem detta kan ha varit. Även iakttagelser i närområdet före händelsen av en person som stämmer in på ovan signalement är intressanta.

Källa: Polisen

2022-11-09 UPPDATERING

Den skjutne mannen var känd av polis sedan tidigare. På onsdagsmorgonen är ännu ingen misstänkt gripen för inblandning i denna händelse.

Källa: Polisen

2022-11-09 UPPDATERING

Den man som sköts till döds i en bil i Gårdsten i Göteborg på tisdagen var på väg till sitt jobb på en skola, enligt uppgifter till GP. – Han har gjort ett bra jobb här. Det vi läst oss till i media nu var inget vi hade någon kännedom om, säger rektorn till tidningen.

Källa: Aftonbladet

Crime location street view image
Brottsplats

Timjansgatan

Crime location map
Karta

Göteborg

Tidpunkt

Tisdagen den 8 november 2022, cirka klockan 08:36

man silhouette
Offer

Man, 20-årsåldern. Död.

Citat
Karta över Göteborg: Alla skjutningar i år (20)

Listan uppdaterad 2022-11-14 klockan 09:27

Laddar...
Skjutning Göteborg, tisdag 8 november 2022: Externa länkar